Wij kennen binnen onze vereniging  naast een groep recreatieve BMX’ers ook een groep wedstrijdrijders die naast het trainen ook actief deelnemen in diverse regionale, landelijke en Europese competities en WK wedstrijden. Wij zijn enorm trots dat een aantal leden van onze BMX vereniging op EK en WK niveau rijden en dus deel mogen nemen aan het Europese kampioenschap en het wereldkampioenschap. Regionale wedstrijden worden gereden in KNWU Regio Zuid en welke verreden worden in de provincies Limburg, Brabant en het zuidelijke deel van Gelderland.

BMX Racing kent diverse kampioenschappen.

Nationaal / Regionaal is dat:

Regio zuid kampioenschap (voor het zuiden, was voorheen BZC) Wedstrijd info / wedstrijdreglement  (op pagina 6 staat de dagindeling van de wedstrijddagen)
Nationaal Kampioenschap Clubs (NKC) 
Nationale wedstrijd (voorheen TC) 
Nationaal Kampioenschap (NK) (Staat mogelijk nog steeds de info van 2023 op)

Wil je weten welke wedstrijd meetelt voor kwalificatie voor NK, EK en WK raadpleeg dan de kalender van de KNWU

Aanvullende informatie over de nieuwe benaming van de kampioenschappen in 2024:

De naam Topcompetitie is verdwenen, omdat er geen overkoepelend klassement meer is. Hierdoor zijn alle wedstrijden in 2024 “Nationale Wedstrijden” geworden. Fantastisch om te zien dat FCC Nuland de handschoen heeft opgepakt om een C-1 wedstrijd te organiseren op 24 maart, zodat er voor onze topsporters een extra mogelijkheid komt, om punten te halen voor de Olympische kwalificatie. Ook prachtig om te zien dat Tiel op 15-16 juni een UEC-Cup gaat organiseren.

Goed om te weten dat met ingang van 2024 het alle renners is toegestaan om deel te nemen aan BMX-wedstrijden in andere regio’s dan waar zij wonen en/of hun club is gevestigd. Dit is echter niet het geval op 9 juni 2024. Op die datum is het niet toegestaan om deel te nemen aan een BMX-wedstrijd buiten de eigen regio. Alle regio’s kunnen dus hun RK organiseren op deze zelfde dag. (bron KNWU)

Internationaal zijn dat:
UEC BMX European Cup (EK ronde)
UEC Europees Kampioenschap (EK)
UCI Wereld Kampioenschap (WK)
UCI BMX RACING WORLD CUP
3 Nations BMX Cup

Download hier de volledige wedstrijdkalender van seizoen 2024

Door op de kalender in de kolom op de clubnaam/plaatsnaam te klikken kom je op de informatiepagina van de organiserende club/organisatie uit.

Informatie over het voor een wedstrijd inschrijven vind je hier
 

Interclub seizoen 2024:

Interclub data:

1. 13 april Peer  Peer BMX
2. 11 mei Valkenswaard FCC Lion d'Or
3. 22 juni Venlo FCC De Plakpunters
4. 24 augustus Veldhoven FCV Veldhoven
5. 19 oktober Landgraaf FCC Limburg Zuid
6. 26 oktober Luyksgestel FCV de Durtrappers (tevens prijsuitreiking)

Aanvangstijd wedstrijdagen:
Trainen 12.15 – 13.15 uur 
start wedstrijd 13.30 uur tot ongeveer 17.00

Aanmelden voor deelname aan de internclub wedstrijd(en) kan door ervoor te kiezen je op voorhand voor alle 6 de wedstrijden ineens aan te melden of uiterlijk op de woensdag voor de datum waarop de interclub waaraan je deel wil nemen plaatsvindt. Je aanmelden doe je door een mailtje te sturen naar onze penningmeester. penningmeester@fcclimburgzuid.nl 

Door op de plaats/clubnaam achter de datum te klikken kom je op de informatiepagina van de organiserende club terecht. Hier vindt je ook de locatie van de baan terug.

 

Handige websites:

JST Timing

BMX nederland

UCI 

KMWU BMX