Wat leuk dat je kennis wil maken met de BMX sport.

Hou je van snelheid, actie en ben je niet bang om door de lucht te zweven? Dan is BMX Racing helemaal jouw ding! Het is dé sport waarin snelle benen, behendigheid en een flinke doses lef samen komen.

Wil je een keertje kennismaken en een proefles volgen dan kan dat op één van onze trainingsdagen.

Trainingstijden:
Onze trainingsdagen vinden plaats op dinsdagavond en op donderdagavond. Tijdens het wedstrijdseizoen (tussen april en oktober) trainen we in 2 blokken. De beginners en recreanten op dinsdagavond in blok 1 van 18:30 uur tot 20.00. Gevorderde en wedstrijdrijders trainen op dinsdagavond in blok 2 van 19:30 uur tot 21.00. Op donderdagavond trainen wij gezamenlijk van 18:30 uur tot 20.00

Aanvragen Proefles:
Het volgen van een proefles kan uitsluitend in blok 1 op dinsdagavond vanaf 18.30 tot 20.00 nadat wij jouw aanmelding via het onderstaande proefles aanvraagformulier hebben ontvangen. Geef bij het doen van de aanvraag even in het vakje omschrijving aan op welke dinsdagavond je zou willen komen. Wij zullen dan zo spoedig als mogelijk op jouw aanvraag terugkomen. Leeftijd is vanaf 6 jaar. Bij BMX wordt er staand gefietst, staand kunnen fietsen is dus een pre.

Lenen BMX materialen:
Omdat er aan het aanschaffen van BMX materiaal een prijskaartje hangt en dit vaak niet in de directe omgeving te koop is bieden wij jou de mogelijkheid van 10 keer proberen aan. Dit houdt in dat je tijdens deze 10 proberen het materiaal en fietsen van de vereniging kunt lenen. In deze 10 keer kun je kennismaken met de sport en ondervinden of je het leuk vindt. De eerste 5 keer is dat gratis de 5 daarop volgende lessen betaal je (t.b.v. het onderhoud van onze materialen) € 5,00 per gevolgde les.

Lidmaatschap:
Is het goed bevallen en wil jij je verder ontwikkelen in deze mooie sport dan kun jij je bij onze vereniging aanmelden. Dit aanmelden doe je via het speciale aanmeldformulier op onze website. Je vindt dit aanmeldformulier terug onder het menu aanmelden / huren. Stroom je later in het jaar in dan betaal je natuurlijk niet de volle contributie maar alleen het bedrag dat staat voor de resterende maanden.

Aanschaf en advies:
Op dat moment is het belangrijk om je eigen BMX spullen aan te schaffen zoals beschermende kleding, denk aan een crossbroek, een bodyprotector, handschoenen, helm, knie bescherming en natuurlijk ook een BMX fiets.

Advies omtrent welke frame maat voor jou het beste past kun je inwinnen bij een van de bestuursleden of de trainers. Dit geldt ook voor alle informatie omtrent het lidmaatschap, een startlicentie en andere zaken die met de aansluiting en het deelnemen aan de training of wedstrijden te maken hebben.

Voor contact ga je naar ons contactformulier of stuur een e-mail naar secretariaat@fcclimburgzuid.nl
 

Deze informatie in PDF vorm downloaden?